<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krise for vingårder i USA etter bankkollaps

Bankkrisen sprer seg til vinindustrien i California, USAs største vinområde. Flere tusen vingårder får ikke tilgang til pengene sine.

Publisert 11. mars 2023 kl. 17.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
KRISE: Flere tusen vingårder i California får ikke tilgang på pengene sine. Foto: Dreamstime

Kollapsen i den kriserammede venture capital-banken Silicon Valley Bank har fått en rekke ringvirkninger. Ifølge San Fransisco Chronicle har står nå vinindustrien i California overfor store problemer, der Silicon Valley Bank har vært «go-to» banken for vinindustrien i området i over 30 år. 

Vingårder sto for om lag 2 prosent av Silicon Valley Banks utlån.

California er det største og mest kjente vindistriktet i USA, og ifølge avisen har flere tusen vingårder fått bankkontoene sine låst i kjølvannet av bankkollapsen, uten å vite når, eller hvorvidt, de vil få tilgang til pengene.

Som et nødstiltak har Federal Deposit Insurance Corp. opprettet en ny bank, National Bank of Santa Clara, for å holde innskuddene og eiendelene til Silicon Valley Bank. Banken vil åpne innen mandag, opplyser San Fransisco Chronicle. 

Det er imidlertid kun kontoer som er under 250.000 dollar som er forsikret av Federal Deposit Insurance Corp, og vingårene som hadde større summer inne må belage seg på å smøre seg med tålmodighet før de får vite om når de kan få tilgang på midlene, og om de får tilbake pengene i det hele tatt.