<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Teknologiselskap gikk fra pluss til minus

Teknologiselskapet Napatech rapporterer torsdag kveld resultater for 2022, der resultatet endte i minus.

Publisert 23. mars 2023 kl. 20.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
Konsernsjef i Napatech Henrik Brill Jensen (t.v.) og konsernsjef i Opera Software og styreleder i Napatech Lars Boilesen. FOTO: Henrik Charlesen

 

Napatech fikk et resultat før skatt i 2022 på minus 48,26 millioner danske kroner, sammenliknet med et positivt resultat på 40,2 millioner i 2021, fremgår det av selskapets årsrapport torsdag kveld. Samtidig sank omsetningen fra 195,5 millioner danske kroner til 158,6 millioner. 

Adm. direktør Henrik Brill Jensen påpeker imidlertid i rapporten at selskapet i løpet av fjoråret inngikk en viktig avtale med Intel om å utvikle nye programvareløsninger, noe som står sentralt i selskapets teknologiske visjon. Første del av avtalen har en verdi på fem millioner dollar.

USA-investor med på laget

I løpet av fjerdekvartal 2022 inngikk Napatech en enighet med et USA-basert teknologiselskap som vi gå inn med 7,5 millioner dollar i selskapet.

Investeringen ble gjort gjennom en rettet emisjon på drøyt 6,2 millioner aksjer til kurs 12,34 kroner, noe som tilsvarer 6,94 prosent eierandel etter penger. Kursen tilsvarte volumvektet snittkurs i perioden 9.-15. februar.

I løpet av fjoråret utviklet Napatech flere nye produkter med mål å angripe den økende etterspørselen etter såkalte «SamrtNICs». Dette brukes eksempelvis vil å støtte 5G-nettverk.

Napatech

 
  • Basert i Danmark
  • utvikler og produserer høyhastighetsnettverksakseleratorer
  • Baserer seg på FPGA-programvare