<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biotech-aksje opp 30 prosent etter melding

Oslo Børs faller tirsdag. Skadeskutte Bergenbio stiger mer enn 30 prosent etter nye kliniske resultater er publisert i deres lungekreft-studier.

Publisert 22. aug. 2023 kl. 12.13
Oppdatert 22. aug. 2023 klokken 15.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 432 ord
Oslo Børs. Foto: Iván Kverme

         

Saken oppdateres gjennom børsdagen.

Oslo Børs åpner ned tirsdag. Klokken 15:15 står hovedindeksen i 1.240,18 ned marginale 0,16 prosent.

Andre europeiske børser er imidlertid for det meste i grønt. FTSE100 i London er opp 0,7 prosent, mens franske CAC og tyske DAX stiger rundt 1 prosent.

Aksjer i fokus

Det Røkke-kontrollerte rederiet AMSC har inngått en avtale om å selge sin amerikanske produkttankflåte for 750 millioner dollar. Nå varsler de et tilleggsutbytte på 1,8 milliarder kroner.

De to største eierne, Kjell Inge Røkkes Aker Capital og DNB Bank, har forpliktet seg til å stemme for salget. Aksjen stiger 8 prosent til 45,30 kroner.

Det ble et kraftig resultatfall for Bakkafrost, som slet med fiskedød i andre kvartal. Nå sier oppdrettsselskapet at situasjonen kan få negative konsekvenser også i tredje kvartal. Det sender aksjen ned tunge 6,7 prosent til 530,50 kroner.

DNB Markets gikk fra en hold- til salgsanbefalingMPC Container Ships mandag, noe som sendte aksjen ned nær 6 prosent. Tirsdag har rederiet lagt frem kvartalsrapporten, som viser økte inntekter. Aksjen stiger 1,7 prosent til 19,22 kroner.

DNO har vært hardt rammet av eksportstansen i Kurdistan. Nå har Iraks oljeminister ankommet Tyrkias hovedstad Ankara for å diskutere flere saker, og øverst på listen står gjenoppstarten av oljeeksporten. Det sier en kilde i ministerens kontor til Reuters, ifølge TDN Direkt. DNO-aksjen stiger 1,5 prosent til 10,39 kroner, etter et fall på 30 prosent det siste året.

Bergenbio opplyser at ytterligere kliniske resultater fra deres lungekreft-studier nylig har blitt publisert og akseptert for presentasjon på to kommende internasjonale onkologikonferanser. Aksjen stiger hele 30 prosent, etter et fall på hele 99 prosent det siste året.

Statt Torsk faller 3,8 prosent etter å ha besluttet å utsette ny produksjon på Rekvika-lokaliteten, på grunn av den pågående strategiske prosessen og risikoen for å ikke oppnå en fullfinansiert produksjonssyklus.

Oljeprisfall

Ellers er brent-oljen ned 0,4 prosent siden midnatt, og omsettes tirsdag for 84,11 dollar fatet. Til sammenligning kostet nordsjøoljen 84,89 dollar da Oslo Børs stengte mandag.

Den amerikanske skiferoljen, WTI, faller 1,1 prosent til 79,87 dollar pr. fat.

«Oljeprisen har svekket seg noe det siste døgnet, men holder seg fortsatt oppe takket være OPEC+ sin kuttavtale», noterer Roger Berntsen i Nordnets morgenrapport.

Bloomberg og DN skriver at Equinor vurderer å selge sin virksomhet i Aserbajdsjan og at virksomheten kan være verdt rundt én milliard dollar. Ifølge kildene skal budene leveres inn i løpet av de neste ukene. Aksjen er opp 0,1 prosent.

Seacrest Petroleo økte inntektene med 388 prosent, men resultatet til det brasilianske oljeselskapet falt likevel. Etter skatt endte tapene på nær 40 millioner dollar. Aksjen er uendret.

Ellers faller Aker BP 0,1 prosent, mens Vår Energi faller 0,2 prosent.