<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Markedets øyne er rettet mot tirsdagens inflasjonstall

Tirsdag offentliggjøres nye, viktige inflasjonstall fra USA. Handelsbanken forventer at kjerneinflasjonen vil holde seg uendret.

Publisert 13. nov. 2023 kl. 09.24
Oppdatert 13. nov. 2023 klokken 13.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 149 ord
FØLGER UTVIKLINGEN I USA: Seniorøkonom Sara MIdtgaard i Handelsbanken. Foto: Iván Kverme

«Markedets øyne vil være rettet mot inflasjonstall fra USA som kommer på tirsdag», skriver seniorøkonom Sara Midtgaard i en rapport fra Handelsbanken.

Handelsbanken forventer at kjerneinflasjonen vil holde seg uendret på 4,1 prosent i oktober, mens totalen er ventet å avta fra 3,7 prosent til 3,3 prosent.

Høy prisvekst

Ifølge Midtgaard er energiprisene en viktig bidragsyter til at årsveksten i totalinflasjonen er ventet å avta. Selv om totalinflasjonen har avtatt en god del fra toppen i fjor sommer, holder den underliggende prisveksten seg fortsatt for høy.

«Månedsveksten har vist en stigende tendens de siste månedene, noe som har resultert i at årsveksten i kjerneinflasjonen har flatet ut over 4 prosent. Det er ventet at månedsveksten i kjerneinflasjonen holder seg uendret på 0,3 prosent – noe som innebærer en annualisert rate på 3,6 prosent – fortsatt for høyt med andre ord», skriver Midtgaard.

Rentemarkedet priser nå inn 28 prosent sannsynlighet for en renteheving i januar.