<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Beijing er amatører

Kinesiske myndigheter skal ha begynt å true institusjoner som selger aksjer. Aksjekommentator Karl Johan Molnes er ikke imponert.

Publisert 17. jan. 2024 kl. 15.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord

Børsene i Asia sørget for en trang start på onsdagen ved å falle kraftig. Hongkong-børsen trakk ned nesten 4 prosent og Seoul-børsen nesten 3 prosent.

– Det er lenge siden vi har sett så store fall i Asia, sa Finansavisens aksjekommentator Karl Johan Molnes på Børsmorgen onsdag.

– Dette er sensitive indekser, men fallet kommer fordi investorene ser den amerikanske 10-årsrenten stige, samtidig som inflasjonen er på vei med båt rundt Kapp det gode håp. Dette betyr problemer, la han til.

Videre viste tall sluppet onsdag at BNP-veksten i Kina landet på 5,2 prosent på årsbasis i fjerde kvartal, mot ventet 5,3 prosent.

– Det er ikke de 0,1 prosentene som gjør at folk selger, for nå har visst Kina begynt å true institusjoner som selger aksjer. Det er det siste du må gjøre, så de er jo helt amatører, fortsatte Molnes.