<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljeprisene faller onsdag

Oljepriser faller onsdag morgen, blant annet drevet av usikkerhet i Midtøsten og rykter om høyere oljelagere i USA enn ventet.

Publisert 17. apr. 2024 kl. 09.52
Oppdatert 18. apr. 2024 klokken 18.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 280 ord
Foto: Iván Kverme Ivan Kverme

Oljeprisen faller videre onsdag morgen. Brent-oljen er ned 0,6 prosent til 89,49 dollar pr. fat, mens WTI-oljen faller 0,7 prosent til 84,80 dollar fatet.

Svakere etterspørsel fra Kina og en ventet økning i amerikanske oljelagre står sentralt. Samtidig holder spenningene i Midtøsten markedet i en tilstand av usikkerhet.

Markedsstrateg Yeap Jun Rong fra IG uttalte til Reuters at oljeprisene er særlig følsomme for geopolitisk risiko. 

«Markedene har vært i en vent-og-se tilstand mens de venter på Israels respons på angrepet fra Iran. For nå kan den kortsiktige svakheten i oljeprisen gjenspeile noen forventinger om at spenningen fortsatt kan være begrenset.»

Yeap la til at en oppbygging av amerikanske oljelagre, og et blandet sett med økonomiske data fra Kina, også har bidratt til forsiktighet i markedet, sammen med overkjøpte tekniske forhold som har ført til gevinstsikring.

Ifølge kilder fra American Petroleum Institute har det vært en betydelig oppbygging i amerikanske oljelagre, som overgått analytikernes forventninger. Offisielle tall er ventet kl 16.30 onsdag.

I Midtøsten skulle et tredje møte i Israels krigskabinett avgjøre svaret på Irans første direkte angrep. Møte ble utsatt til onsdag. Vestlige allierte vurderer nye sanksjoner mot Teheran for å hjelpe til med å avverge en større eskalering fra Israel, ifølge Reuters.

Situasjonen i Venezuela kan også føre til økt usikkerhet i oljemarkedet. Biden-administrasjonen har signalisert at de vurderer å gjeninnføre oljesanksjoner som svar på president Nicolas Maduros manglende oppfyllelse av forpliktelser til frie og rettferdige valg, melder Reuters.

Kinas BNP vokste raskere enn forventet første kvartal. Likevel indikerer flere økonomiske indikatorer fra mars, inkludert investeringer i eiendom, detaljhandel og industriproduksjon, at den innenlandske etterspørselen fortsatt er svak. Kina er verdens største oljeimportør.