<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dommen avgjort – datterselskap får 1,1 mrd.

Etter en lang ventetid er DRU-voldgiftssaken avgjort. Akastor kan bokføre en gevinst på 55 millioner dollar, tilsvarende 604 millioner norske kroner, i første kvartal.

Publisert 18. apr. 2024 kl. 08.51
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
AVGJORT: Adm. direktør Karl Erik Kjelstad i Akastor. Foto: Thomas Bjørnflaten

Aker-selskapet Akastor, som blant annet har Arne Fredly, Erling Haaland og Magnus Halvorsen på aksjonærlisten, kom torsdag med en oppdatering på voldgiftssaken.

Datterselskapet, MHWirth, melder at det har blitt tildelt en sum på 101,4 millioner dollar i voldgiftssaken knyttet til termineringen av fire kontrakter (DRU-kontrakter) av Jurong Shipyard. Samtidig får selskapet oppreisning på rundt 7 millioner dollar for juridiske utgifter og suspensjonskostnader. 

På toppen av dette kommer renter. Dommen er endelig.

MHWirth eies av HMH Holding, hvor Akastor igjen eier 50 prosent.

Det er den største investeringen til Aker-selskapet, og det har lenge vært snakk om at dette kan bli børsnotert.

Akastor forventer en regnskapsmessig gevinst på omtrent 55 millioner dollar i første kvartal, ekskludert renter, som skal beregnes senere.

DRU-kontraktene ble opprinnelig inngått i 2012 og ble terminert av Jurong i 2021 og 2022 etter å ha vært suspendert i mange år.