<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil hente 1,5 milliarder i forbindelse med børsnotering

Jordanes, som blant annet eier Peppes Pizza, Sørlandschips og Synnøve Finden, vil hente 1,5 milliarder og gå på børs.

Publisert 29. apr. 2024 kl. 07.05
Oppdatert 29. apr. 2024 klokken 15.30

Merkevareselskapet Jordanes vil gjøre en emisjon på 1,5 milliarder kroner i forbindelse med søknad om notering på Oslo Børs, opplyses det i en børsmelding.

I forbindelse med noteringen planlegges det også et begrenset salg av eksisterende aksjer av enkelte aksjonærer.

Nettoprovenyet vil ifølge meldingen brukes til å styrke selskapets balanse for økt fleksibilitet, og til å akselerere strategiske vekstmuligheter. Som et resultat av emisjonen og forventet EBITDA-vekst, venter selskapet å ha en gjeldsgrad på under tre ganger ved utgangen av 2024.

– En milepæl

Jordanes er selskapet som står bak merkevarer som for eksempel Synnøve Finden, Sørlandschips og Peppes Pizza.

– Dette er en milepæl for Jordanes. Vi etablerte Jordanes med en ambisjon å bygge sterke merkevarer til den skandinaviske forbrukeren. De siste 17 årene har vi lykkes med dette, med en målsetning om å treffe forbrukerne med produkter som alle trenger hver dag, sier adm. direktør Jan Bodd i en kommentar, og mener at selskapet etter børsnoteringen vil være godt posisjonert for fremtidig vekst.

80 prosent fra Norge

Konsernet har i dag totalt 2.700 ansatte og ni produksjonsanlegg. 80 prosent av omsetningen kommer fra Norge, mens det resterende i hovedsak kommer fra andre nordiske land.

I 2023 hadde Jordanes inntekter på 6,5 milliarder kroner, en oppgang på 11 prosent fra året før.

Ytterligere kunngjøringer knyttet til børsnoteringen vil ifølge meldingen bli gjort etter hvert.