<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes forskningsskip blir forlenget med 12 meter. Har blitt delt i to.

Kjell Inge Røkkes milliard-yacht har etter krangel og verftsbytte blitt delt i to. Blir forlenget med 12 meter.

Publisert 3. mai 2024 kl. 18.54
Oppdatert 3. mai 2024 klokken 20.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
DELT I TO: Røkkes forsknings- og luksusskip er i ferd med å bli 12 meter lenger. Foto: REV Ocean

E24 skriver fredag kveld at Røkkes milliard-yacht har blitt delt i to deler. Det er første gang et norsk verft har kuttet et skip av denne størrelsen i to.

Det kombinerte forsknings- og luksusskipet blir oppgradert på Fosen Yard i Trøndelag. Årsaken til forlengelsen var utfordringer knyttet til stabilitet og vekt. 

Etter ulike modifikasjoner og oppgraderinger vil skipet gå fra å være 183 meter lang, til å bli 195 meter lang. Den forventes å bli overlevert i løpet av 2025.

«Dette vil gi mer plass og økt vitenskapelig kapasitet i fartøyets hovedhangar» ifølge selskapet Rev Ocean.

«Det er den italienskeide verftsgruppen Vard som har bygget yachten, men de har ikke tørrdokk-kapasitet i Norge til å kunne forlenge et så stort fartøy.»

«Det er fortsatt mye hemmelighetskremmeri rundt arbeidet. Vard ønsker ikke å opplyse noe om hvordan forlengelsen gjøres.»

«Vi ønsker ikke å kommentere detaljer rundt arbeidet, sier prosjektleder Silje Ulvestad hos Vard. Men én ting kan hun bekrefte. Arbeidet følger planen.»

«Skipet skal være ute av dokken i september, sier hun.»