<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjør større endringer: – Rigges for neste etappe

Ingjerd Blekeli Spiten går på dagen etter seks år som sjef for personmarked: – Nå rigger vi organisasjonen vår for neste etappe, sier Kjerstin Braathen.

Publisert 6. mai 2024 kl. 11.26
Oppdatert 6. mai 2024 klokken 11.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 271 ord
KLAR FOR NESTE ETAPPE: Konsernsjef Kjerstin Braathen gjør flere endringer i ledelsen. Foto: Iván Kverme

– Nå rigger vi organisasjonen vår for neste etappe, for å levere enda bedre for kundene våre, innleder konsernsjef Kjerstin Braathen en børsmeldingen mandag.

Banken gjør flere større endringer i konsernledelsen. Ingjerd Blekeli Spiten, som siden 2018 har vært leder for personmarked, byttes ut. Ut av konsernledelsen går også Sverre Krog (Risikostyring) og Anne Sigrun Moen (People).

I et innlegg på Linkedin kommenterer Spiten avgangen.

– Det har vært et stort privilegium å få lede det fantastiske laget i DNBs personmarked. Nå starter en ny fase i banken, og da var det naturlig for meg å gå videre, skriver hun.

Gjør flere endringer

Etterfølgeren er Maria Ervik Løvold. Hun har lang fartstid i banken og kommer nå fra rollen som visepresident for teknologi og service.

– Maria har bidratt betydelig til at vi har redusert den tekniske kompleksiteten i DNB, samtidig som hun allerede kjenner personmarkedet godt fra tidligere roller i DNB, sier Braathen.

Banken gjør også flere strategiske endringer.

  • Bedriftsmarked Norge løftes som et eget forretningsområde. Leder for området, Rasmus Aage Figenschou, blir en del av konsernledelsen.
  • Det opprettes et nytt støtteområde, People & Communication, som ledes av Even Westerveld.
  • Eline Skramstad overtar som konserndirektør for Group Risk Management.

Endringene trer i kraft i dag, 6. mai.

Forbi toppen

For drøye to uker siden slapp Norges største bank tall for første kvartal. Det viste netto renteinntekter på 15,5 milliarder kroner i kvartalet, tilsvarende en nedgang på 2,9 prosent fra forrige kvartal. På forhånd var det ventet netto renteinntekter på litt over 16 milliarder kroner.

Carnegie frykter at DNBs viktigste inntektskilde har peaket. 

– Vanskelig å rettferdiggjøre den høye verdsettelsen, sa analysesjef Hans Rettedal Christiansen i Danske Bank.