<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BerGenBio vil hente opptil 250 millioner

Publisert 25. apr. 2023 kl. 17.55
Oppdatert 25. apr. 2023 klokken 18.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord

 

BerGenBio vil hente inntil 250 millioner kroner i en fortrinnsrettsemisjon, ifølge en børsmelding. 

Eksisterende aksjonærer og eksterne investorer har allerede tegnet seg for 175 millioner kroner. Blant annet har Meteva og Investinor på forhånd garantert for henholdsvis 65 og 17,5 millioner kroner, som er inkludert i garantibeløpet på 175 millioner kroner. Garantistene vil få et honorar på 12 prosent av beløpet de garanterer for.

Selskapet vil bruke kapitalen fra emisjonen og tegningsrettene til å fremme selskapets strategi om å utvikle legemiddelet bemcentinib mot ikke-småcellet lungekreft («NSCLC») og alvorlige luftveisinfeksjoner.

– Det neste halvannet året vil vi presentere vesentlige nyheter fra våre studier. Gjennom en fortrinnsrettsemisjon vil selskapets balanse styrkes og selskapet få økt fleksibilitet til å støtte denne utviklingen. I et stadig mer krevende kapitalmarked er vi tilfreds med at toneangivende aksjonærer ønsker å støtte BerGenBios planer og strategi, sier Martin Olin, adm. direktør i BerGenBio.

Fortrinnsrettsemisjonen skal behandles på en ekstraordinær generalforsamling 22. mai. BerGenBio-aksjen vil handles eksklusiv rett til fortrinnsrettsemisjonen fra og med 23. mai hvis den blir godkjent på generalforsamlingen i selskapet. En ytterligere beskrivelse av fortrinnsrettsemisjonen vil bli presentert i et prospekt.