<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Havyard Leirvik inngår millionkontrakt med ny kunde

Publisert 20. jan. 2023 kl. 08.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
VERFTS: Havyard Leirvik i Sogn.  HAVYARD LEIRVIK

Havyard Leirvik, som er eid av børsnoterte Eqva, har signert kontrakt for ombygging av fergen «M/F Vannes» for fergerederiet Boreal Sjø.

Fergen skal bygges om for å tilfredsstille krav fra Sjøfartsdirektoratet slik at den kan operere i et utvidet fartsområde, går det frem av en børsmelding fredag.

– Kontrakten med Boreal Sjø er viktig også fordi størstedelen av arbeidet skal produseres lokalt og utføres på verftet, og vi får anledning til å bli kjent med en ny kunde. Vi gleder oss til dette samarbeidet og har tro på at dette skal bli begynnelsen på et langt og godt samarbeid til felles nytte, sier salgssjef Silje Smådal.

Ombyggingen av M/F Vannes er et typisk eksempel på ombyggingsoppdrag som det er ventet at det vil være mange av i årene fremover. De har normalt en kontraktsverdi et sted mellom 10 og 20 millioner kroner og gjennomføres i løpet av en tre-fire måneders periode.