<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elkem slo analytikerne

Elkem fikk et driftsresultat før av- og nedskrivninger på 1.565 millioner kroner i første kvartal. Det var bedre enn hva analytikerne ventet.

Publisert 28. apr. 2023 kl. 07.02
Oppdatert 28. apr. 2023 klokken 14.00
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 254 ord
SLO FORVENTNINGENE: Elkem og konsernsjef Helge Aasen (t.h.), her med styreleder Hao Zhigang, som hilser på Erik Must. Foto: Iván Kverme

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 8.00

– Silicon Products og Carbon Solutions-divisjonene leverte nok et sterkt kvartal basert på overlegne kostnads- og markedsposisjoner. De to divisjonene har leverte sterke marginer til tross for svakere markedsforhold, kommenterer konsernsjef Helge Aasen i Elkem i forbindelse med rapporten for første kvartal.

Han erkjenner imidlertid at resultatene var svakere som følge av dårligere makroøkonomisk sentiment kombinert med overkapasitet i Kina, som har hatt en negativ påvirkning på etterspørsel og salgspriser.

Elkem leverte et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 1.565 millioner kroner i første kvartal. Ifølge Infront-konsensus ventet analytikerne en EBITDA på 1.412 millioner kroner i kvartalet.

Resultatet står likevel i sterk kontrast til samme kvartal i fjor der selskapet fikk en EBITDA på 3.875 millioner kroner, i det som var et meget sterkt marked for Elkem.

Omsetningen i kvartalet ble på 9.934 millioner kroner, mot 11.876 millioner i samme kvartal i fjor.

Elkem

 
(Mill. kr)1. kv./231. kv./22
Omsetning9.93411.876
EBITDA1.5653.875
Resultat før skatt1.3853.401
Resultat etter skatt9832.670

Utfordrende marked

Elkem skriver i rapporten at markedssentimentet har fortsatt å være svakt i andre kvartal.

«Silikonmarkedet er utfordrende på grunn av svakt sentiment i Europa og i USA, samt overkapasitet i Kina. Vedlikeholdsstans i Kina i mai og juni vil påvirke salget i Asia- og stillehavsregionen», skriver selskapet.

Selskapet venter at markedet for silisiumprodukter vil være stabilt, men svakt, hvor de tidligere varslede vedlikeholdsrundene i Thamshavn og Rana ventes å ha en moderat påvirkning på resultater.

«Divisjonen Carbon Solutions kan påvirkes av lavere etterspørsel, men ytelsen forventes å forbli på et godt nivå», skriver selskapet.