<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ronaldo klar for Al-Nassr: – Den største lønnen noensinne i fotball

Cristiano Ronaldo (37) fortsetter fotballkarrieren i saudiarabiske Al Nassr. Han har vært klubbløs den siste tiden. 

Publisert 31. des. 2022 kl. 08.29
Oppdatert 31. des. 2022 klokken 10.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 277 ord
Cristiano Ronaldo klar for Al-Nassr. Al-Nassr

Det bekrefter klubben på Twitter.

– Verdens største idrettsutøver har offisielt signert for Al-Nassr, skriver klubben.

Tidligere fredag meldte det arabiske nyhetskanalen Al Arabiya og amerikanske CBS Sport at portugiseren hadde signert en toårsavtale med klubben.

– Historie skrives. Dette er en signering som ikke bare vil inspirere klubben vår til å oppnå enda større suksess, men inspirere vår liga, vår nasjon og fremtidige generasjoner, gutter og jenter til å være den beste versjonen av seg selv. Velkommen Cristiano Ronaldo til ditt nye hjem Al-Nassr, skriver klubben på sin engelske Twitter-konto.

Ronaldo får draktnummer sju i Al-Nassr.

– Største lønnen noensinne

Journalist Fabrizio Romano, som spesialiserer seg på fotballoverganger, skriver at kontrakten strekker seg til sommeren 2025.

Ifølge overgangsguruen skal Ronaldo få en lønn på 200 millioner euro i året, inkludert kommersielle avtaler. Det tilsvarer over to milliarder norske kroner.

– Den største lønnen noensinne i fotball, skriver Romano.

Stjernespissen ble fristilt fra kontrakten med Manchester United i november. Det skjedde etter et kontroversielt TV-intervju han ga til Piers Morgan, og portugiseren gikk der hardt ut mot klubben.

Langet ut i intervju

Han langet blant annet ut mot manager Erik ten Hag og kritiserte United for manglende utvikling.

I intervjuet avslørte Ronaldo også at han avslo et tilbud fra Saudi-Arabia i fjor sommer.

Al-Nassr kom på tredjeplass i den hjemlige ligaen i fjorårets sesong.

Ronaldo har tidligere vært innom Sporting, Real Madrid, Juventus og nevnte Manchester United. Han har vunnet gullballen fem ganger og har tatt fem mesterligatitler, i tillegg til å ha vunnet EM med Portugal. 37-åringen har scoret 701 mål på 949 kamper i karrieren.

NTB