<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekreftet: Nå er hurtigmatkjempen solgt

Subway selges for mer enn 100 milliarder kroner til private equity-selskapet Roark Capital.

Publisert 24. aug. 2023 kl. 14.28
Oppdatert 24. aug. 2023 klokken 14.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 233 ord
SOLGT: For første gang på fem tiår er Subway ikke lengre familieeid. Foto: Bloomberg

Subway har i dag inngått en endelig avtale om å bli kjøpt opp av private equity-selskapet Roark Capital, ifølge en melding.

«Transaksjonen representerer et betydelig skritt i Subways flerårige transformasjonsreise, da den kombinerer Subway sin globale tilstedeværelse og merkestyrke med Roark sin dype ekspertise innen restaurant- og franchisemodeller,» skriver selskapet.

Roark er ikke ukjent med investeringer i restauranter og mat. Blant selskapene i porteføljen er saltkringleleverandøren Auntie Anne's, smørbrødkjedene Arby's og Jimmy John's, samt iskremmerkene Baskin-Robbins og Carvel.

Tidligere denne uken skrev Finansavisen at kjøpssummen skal ha vært på 9,6 milliarder dollar. Dette tilsvarer nærmere 102 milliarder kroner målt i dagens kurser.

J.P. Morgan fungerer som finansiell rådgiver, og Sullivan & Cromwell LLP fungerer som juridisk rådgiver for Subway. 

Sterk vekst

Siden 2019 har John Chidsey, den første Subway-sjefen som ikke er fra en av gründerfamiliene, jobbet med å restrukturere driften. Menyene er forbedret og ulønnsomme restauranter stengt ned, først og fremst i USA.

Samtidig har Chidsey store, internasjonale planer. Ifølge Wall Street Journal har han siden 2021 signert 15 avtaler med internasjonale franchiser, og sikter mot å åpne rundt 9.000 restauranter basert på disse avtalene – deriblant nesten 4.000 restauranter i Kina over de neste 20 årene.

Nylig kunne Subway kunngjorde sitt tiende sammenhengende kvartal med positiv vekst i salg fra eksisterende lokasjoner. 

Ryktene om et salg av Subway svirret også i 2021, men ble da avvist av eierne.