<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny elbilrekord i Oslo

Elbilene utgjør en stadig større del av biltrafikken i Stor-Oslo. Samtidig fortsetter fallet for bensin- og dieselbilene.

Publisert 8. mai 2023 kl. 16.47
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 274 ord
KAPRER ANDELER: Elbilene, her ved Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 og Volvo XC40. Foto: Håkon Sæbø

36,9 prosent av bilene på veiene i og rundt Oslo i april var elbiler, viser ferske tall fra bompengeselskapet Fjellinjen. Det er ny elbilrekord.

«Elbilandelen på veiene i Stor-Oslo når nye rekorder måned for måned. I april var elbilandelen på 36,9 prosent. Det er opp fra 36,4 prosent i mars og hele 5,7 prosentpoengs økning sammenlignet med april i fjor», kommenterer Stian Strøm Arnesen, analyseansvarlig i Fjellinjen.

Totalt ble det registrert 29,8 millioner passeringer i Fjellringens bomstasjoner i Stor-Oslo. Det utgjør en nedgang på 2,9 prosent fra april i fjor.

Dieselbilene utgjorde 30,4 prosent av bompasseringene, ned 2,7 prosentpoeng fra april i fjor. Bensinbilenes andel sank med 0,7 prosentpoeng til 27,0 prosent.

Til sammenligning ble det registrert 33,5 millioner passeringer i hovedstadsområdet i mars. Diesel- og bensinbilene tapte terreng også da.

Ser elbilandel på 90 prosent

Elbilene utmerker seg også i nybilsalget i Norge. Elbilandelen har hittil i år økt med 3,4 prosentpoeng til 84,2 prosent, viste de nyeste salgstallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) i forrige uke.

Tesla Model Y sto dessuten alene for en mer enn en fjerdedel av totalmarkedet i perioden januar–april.

I april isolert ble det registrert 920 Tesla Model Y i Norge. Nest beste bilmodell i forrige måned var Volkswagens ID.4 med 602 registreringer.

«Mange har ventet lenge, og venter fortsatt på biler de har bestilt for mange måneder siden. Brorparten av disse vil være elbiler, og etter hvert som utleveringstakten av nye biler øker, vil vi nok sakte utover året nærme oss en elbilandel på 90 prosent», sa Øyvind Solberg Thorsen, direktør i OFV, i en kommentar til nybilstatistikken.