<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nissan vil øke bilsalget med 1 million kjøretøy

Nissan sikter på å øke salget med 1 million kjøretøy innen slutten av regnskapsåret 2025, og planlegger å lansere 30 nye bilmodeller.

Publisert 25. mars 2024 kl. 08.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
ØKER SALGET: Nissan har et nytt mål om å selge 1 million ekstra kjøretøy de neste tre årene.  Foto: Bloomberg

Nissan melder mandag at den japanske bilprodusenten har som mål å øke salget med ytterligere 1 million kjøretøy innen slutten av regnskapsåret 2025.

Samtidig vil selskapet redusere produksjonskostnadene for elektriske kjøretøy med 30 prosent innen 2030. 

Nissan sikter også på å lansere 30 nye modeller innen slutten av regnskapsmessig 2026, hvorav 16 av disse vil være elektriske. Ifølge selskapet er planen at forskjellene på kostnadene for elbiler og bensinbiler skal utjevnes innen 2030. 

«Denne planen vil gjøre det mulig for oss å gå lengre og raskere med å skape verdi og konkurranseevne. I møte med ekstrem markedsvolatilitet tar Nissan avgjørende valg ledet av den nye planen for å sikre bærekraftig vekst og lønnsomhet», kommenterer Nissans president og adm. direktør Makoto Uchida i meldingen. 

Bilprodusenten sa også at selskapet har som mål å oppnå en driftsmargin på over 6 prosent innen slutten av regnskapsåret 2026.

The Arc

Den todelte planen, som har fått navnet «The Arc», går ut på å sikre volumvekst gjennom «en skreddersydd regional strategi», samt akselerere overgangen til elektriske kjøretøy ve å balansere porteføljen, øke volumene i store markeder og bruke «finansiell disiplin».

Dette vil ifølge selskapet bli støttet av «smarte partnerskap, forbedret konkurranseevne for elbiler, differensierte innovasjoner og nye inntektsstrømmer.»

Nissan sa at denne strategien kunne gi potensielle inntekter på 2,5 billioner yen, som tilsvarer om lag 180 milliarder kroner, innen regnskapsåret 2030.