<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla inngår forlik i søksmål om dødsulykke i USA

Tesla har inngått forlik i et søksmål anlagt av familien til en person som omkom da en selvkjørende Tesla Model X krasjet på en motorvei i California i 2018.

Publisert 9. apr. 2024 kl. 08.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
Tesla, eid av styrtrike Elon Musk, har inngått forlik i et søksmål om en dødsulykke.  Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB

Størrelsen på forliket er ikke offentliggjort, og rettssaken, som etter planen skulle begynne tirsdag, blir dermed avlyst.

Familien til Walter Huang anla søksmål for uaktsomhet og uaktsomt dødsfall i 2019 for å holde Tesla ansvarlig for ikke å leve opp til markedsføringen når de gjaldt førerassistanse og sikkerhetsteknologi i bilene.

De hevdet at selvkjøringsteknologien, kjent som autopilot, ble markedsført på en måte som fikk bileiere til å tro at de ikke trengte å være oppmerksomme når de satt bak rattet.

Bevis tyder på at Huang var på telefonen sin da han krasjet inn i en betongbarriere på en motorvei i California i mars 2018, og at han ikke hadde hendene på rattet.

Tesla har holdt fast ved sikkerheten til bilene og autopilot-funksjonene, som de har advart om at ikke fritar sjåfører fra å være oppmerksomme.

NTB