<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

På vei mot stupet – reddes av Biden

For å hindre en reduksjon på i snitt 60 prosent i pensjonsutbetalingene til mer enn 350.000 medlemmer i fagforeningen Teamster støtter Joe Biden pensjonsfondet med 36 milliarder dollar.

Publisert 9. des. 2022 kl. 09.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 147 ord
STØTTER: Joe Biden støtter det kriserammede pensjonsfondet til fagforeningen Teamster, Central States Pension Fund, med 36 milliarder dollar. Foto: NTB

Teamster er USAs største fagforening, med over 1,2 millioner medlemmer. Medlemsmassen består hovedsakelig av trailersjåfører og lagerarbeidere, men også medlemmer fra både privat og offentlig sektor.

På grunn av underfinansiering har utbetalinger fra Teamsters pensjonsfond til flere av foreningens pensjonsplaner i løpet av et par år, stått i fare for å bli redusert med 60 prosent i gjennomsnitt, melder CNBC. Det ville rammet mer enn 350.000 av fagforeningens medlemmer.

Torsdag annonserte Joe Biden en støtte på 36 milliarder dollar (359 mrd. norske kroner) i Teamsters pensjonsfons Central States Pension Fund (CSPF). Midlene kommer fra American Rescue Plan en støttepakke på 1,9 billioner dollar, rettet mot konsekvenser av korona.

CSPF består av avtaler mellom arbeidsgivere og fagforeninger, og er delvis forsikret av USAs Pension Benefit Guaranty Corporation. Forsikringsordningen lå an til å bli insolvent i løpet av 2026, men med statens injisering av kapital estimeres det å være flytende til 2051.