<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norge på lønnstoppen – her tjente de mer

I disse landene fikk arbeiderne mest lønn. Kun ett land slo Norge.

Publisert 16. des. 2022 kl. 12.44
Oppdatert 16. des. 2022 klokken 12.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
LØNN: Norske arbeidstakere hadde en gjennomsnittlig årslønn på 832.700 kr i 2021, ifølge Lensa. Dreamstime

Vi befinner oss for tiden i et hett arbeidsmarkedet med rekordlav arbeidsledighet, hvor arbeidsgivere sliter med å få tak i arbeidskraft.

Flere arbeidere har dermed blitt mer bevisst på hvilke goder de får, nå som de har overtaket. Det å få en konkurransedyktig lønn trekkes spesielt frem. 

Jobbsøkerplattformen Lensa har derfor innhentet gjennomsnittlig årslønn globalt og funnet de ti best betalte landene. 

På første plass kom Sveits, som har en gjennomsnittlig årslønn på rundt 895.000 kr. Det skattegunstige landet har også blitt en favorittnasjon blant formuende nordmenn som ønsker å betale mindre i skatt. 

På andre plass finner vi Norge, som generelt sett er et dyrt land å bo i. Derfor er også lønningene i Norge høye, med en gjennomsnittlige årslønn på 832.700 kr i 2021, ifølge Lensa. 

På tredje plass kom Luxembourg, som også ble kåret til et godt alternativ for unge karriereivrige mennesker. Landet har en god mengde jobber tilgjengelig. Gjennomsnittslønnen i landet var på rundt 803.000 kr i 2021. 

Ellers anser Lensa følgende ti land som de beste landene for «young professionals». I rekkefølge fra førsteplass: USA, Luxemburg, Romania, Belgia, Tyskland, Portugal, Italia, Ungarn, Danmark og Polen.