<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ronaldo tapte 100 mill. på Trump Tower-salg

Cristiano Ronaldo har slitt med å treffe nettmaskene på fotballbanen, og nå er det stang ut i boligmarkedet også.

Publisert 17. feb. 2022 kl. 11.38
Oppdatert 17. feb. 2022 klokken 11.38
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
TAP: Cristiano Ronaldo selger luksusleilighet i Trump Tower, Manhattan, New York. Foto: AP Photo/Dreamstime

Fotballsuperstjernen Cristiano Ronaldo har solgt luksusleiligheten han kjøpte tilbake i 2015 i Trump Tower på Manhattan i New York, ifølge Realtor.

Den gang kjøpte han leiligheten for 18,5 millioner dollar – 165 millioner kroner. Nå har han gitt slipp på boligen for bare 7,2 millioner dollar – hele 11,3 millioner lavere enn kjøpesummen – og taper med det rett over 100 millioner kroner på salget.

Leiligheten har tre soverom og utsikt ut mot Central Park. Først ble den lagt ut for 9 millioner dollar i 2019, deretter 8 millioner i 2020 før den ble solgt i november.

Flere aspekter

Dolly Lenz, sjef i Dolly Lenz Real Estate, mener den portugisiske legenden betale altfor mye da han kjøpte den. 

– Det, sammen med at pandemien gjorde at meglerne ikke kunne ha visninger, gjorde at prisen falt og tapene ble så store som de har blitt, sier Dolly Lenz, konsernsjef i Dolly Lenz Real Estate. 

En annen ting som kan ha lagt en demper på prisen er at sikkerhetstiltakene i tårnet er enorme. Da Donald Trump var president var Secret Service på plass i lobbyen og sjekket samtlige som gikk inn i skyskraperen. 

– Du må gjennom flyplasslignende sikkerhet. Det gjør folk ukomfortable. Alt det bare for å se en leilighet, sier Jenny Lenz, eiendomsmegler i Donny Lenz Real Estate. 

Ronaldo er ifølge Forbes verdens tredje best betalte atleten i verden med hele 120 millioner dollar i inntekter bare i 2021 – nær 1,1 milliarder kroner.