<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tjente nær 10 mrd. i fjor – Messi troner på toppen

For å få en billett til Forbes' toppliste må du tjene minst 800 millioner kroner. Ja, også må du være sabla god i idrett. 

Publisert 12. mai 2022 kl. 14.11
Oppdatert 12. mai 2022 klokken 14.12
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 513 ord
TOPPLISTEN: Lionel Messi (midten) troner øverst på lønnstoppen. Deretter kommer LeBron James og på tredjeplass Cristiano Ronaldo. Foto: Getty Images/AFP/Bloomberg

Idrettsstjernene tjener stadig mer og mer og lønninger på flere hundretusen pund i uken er ikke uvanlig for toppstjernene i fotballverdenen.

Blant verdens best betalte er det basketballstjernene som dominerer, men helt på topp troner en argentinsk fotballmagiker. 

LeBron James måler 2,06 meter på strømpelesten, men når likevel ikke helt opp til 169 centimeter høye Lionel Messi på toppen av listen. Bak seg har han ni andre toppidrettsutøvere som til sammen tjente nær 10 milliarder kroner i fjor.

Videoen over ble laget før Chelsea-salget kom i mål på 4,25 milliarder pund. 

Den dårligst betalte stjernen er 27 år gamle Giannis Antetokounmpo som tjente rett under 800 millioner kroner i fjor – så inngangssummen for å komme inn i det celebre selskap er heller stiv.

1. Lionel Messi

Idrettsmessi(g) har det gått trått for Lionel Messi i år med få scoringer og uvennlig touch på ballen. Finansene går det imidlertid vesentlig bedre med.

Den 34 år gamle fotballmagikeren går helt til topps på Forbes' toppliste for andre gang. Han tjente 130 millioner dollar i fjor – nær 1,3 milliarder kroner – fordelt på 75 millioner i lønn fra Paris Saint Germain og 55 millioner utenfor banen. 

Han har blant annet sponsoravtale med Socios som inkluderer Adidas, Budweiser og PepsiCo. 

Forbes har inkludert alle premiepenger, lønn og bonuser siste 12 kalendermåneder i «på banen»-posten. «Utenfor banen» er et estimat basert på sponsoravtaler, lisensiering og annen inntekt fra for eksempel aksjesalg.

2. LeBron James

Los Angeles Lakers-gigant LeBron James dominerer både på og utenfor banen. De lillagule fra USAs vestkyst kom seg ikke videre til playoff i år, men økonomisk går det bedre enn noensinne for King James.

L.A. Lakers' small forward håvet inn 41,2 millioner dollar på banen i fjor, men det er utenfor banen han virkelig dominerer. Der tjente han 80 millioner dollar som gir en total inntjening på 121,2 millioner dollar – rett under 1,2 milliarder kroner. 

Basketgiganten var hovedattraksjonen i fjorårets nyinnspilling av Space Jam og har inngått partnerskap med kryptoselskapet Crypto.com.

3. Cristiano Ronaldo

Manchester Uniteds bortkomne sønn returnerte til Drømmenes Teater i fjor. Som velkomstgave fikk han en lukrativ kontrakt som ga ham 60 millioner dollar i inntekter kun fra fotballklubben. 

Ronaldo er imidlertid nesten like stor utenfor banen som på, økonomisk sett, og hanket inn 55 millioner dollar på sponsoravtaler og lignende. Med sine 690 millioner følgere på Instagram, Facebook og Twitter kan han kreve skyhøy kompensasjon for å plassere ansiktet sitt ved siden av sponsorenes produkter. 

Det har blitt en skuffende retur for Ronaldo til gamleklubben som nå ligger på en særs utsatt 6. plass med kun én kamp igjen å spille. Blir det ikke seier der kan den tidligere fotballstorheten ende opp i Conference League til neste år såfremt West Ham gjør jobben. 

Videre nedover på listen finner vi fotballunikumet Neymar som tjente 95 millioner dollar i fjor, basketikonet Stephen Curry tjente 92,8 millioner, kollega Kevin Durant 92,1 millioner, tennislegende Roger Federer 90,7 millioner, MMA-utøver Canelo Alvarez 90 millioner, den amerikanske fotballstjernen Tom Brady tjente 83,9 millioner og basketfavoritt Giannis Antetokounmpo tjente 80,9 millioner dollar.