<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kron og Storebrand slås sammen i januar

– Veldig glade for at alle godkjennelser er på plass, sier Storebrand-sjefen.

Publisert 19. des. 2022 kl. 11.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 228 ord
KJØPER KRON: Konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad. Eivind Yggeseth

3. januar blir Storebrands oppkjøp av Kron gjennomført. Det melder banken i en børsmelding.

I høst kom meldingen om at Storebrand kjøper det norske fintech-selskapet. Sammen vil de senke terskelen for å investere i fond eller aksjer.

– Vi har latt oss imponere av hvordan Kron har lykkes med å skape engasjement rundt investeringer. Nå er vi veldig glade for at alle godkjennelser er på plass, og vi kan for alvor starte arbeidet med vår felles ambisjon – å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle. Vi er sikre på at Krons brukeropplevelse sammen med Storebrands sterke distribusjonskraft og produktkompetanse vil engasjere både eksisterende og nye kunder, sier konsernsjef i Storebrand Odd Arild Grefstad.

Fra 2023 blir Kron Storebrands investeringsapp. Storebrand har 1,5 millioner kunder i Norge, mens Kron i fjor tredoblet antall kunder. Der har 70.000 kunder åpnet investeringskonto.

– Gjennom smart bruk av teknologi vil vi gjøre investeringer enklere, mer sosialt, morsomt og engasjerende. Nå er vi klare for å skape et taktskifte, og gleder oss til å gjøre nordmenn til engasjerte investorer, sier Kron-sjef Emma Tryti.

Selv om mange har fått øynene opp for sparing i fond og aksjer, har halvparten av befolkningen, med en overvekt av kvinner, ikke begynt å investere. 

– Vi mener nøkkelen er å gjøre investeringer mer tilgjengelig for folk flest, og på nyåret vil Kron være investeringsappen til våre 1,5 million kunder, sier Heidi Skaaret, konserndirektør personmarked i Storebrand.