<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satset 260 kroner på VM-finalen – vant 2,8 millioner

260 kroner ble til 2,8 millioner for gamblerglade Daniel Forte. Han tok en enorm avgjørelse like før avspark i VM-finalen i går. 

Publisert 19. des. 2022 kl. 19.03
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 286 ord
HANEKAMP: Kylian Mbappe og Lionel Messi kjempet tappert for å vinne VM. Foto: AFP

Argentina gikk av med seieren i det som vil gå inn i historiebøkene som en heseblesende thriller av en VM-finale. Det var den lille magikeren Lionel Messi mot den unge kometen Kylian Mbappé, men det var ikke bare på fotballbanen man kjempet om førstepremien.

En mann ved navn Daniel Forte hadde nemlig inngått et veddemål med bettingnettstedet FanDuel og kunne vinne så mye som 5,5 millioner kroner hvis VM-finalen hadde gått etter planen. 

Det gjorde den ikke. 

Forte hadde nemlig satt pengene på at Frankrike skulle gå av med seieren. Men gambleren tok en avgjørelse som sikret ham enorm avkastning likevel.

Veddemålet var nemlig et såkalt kombinasjonsveddemål – flere veddemål måtte bli oppfylt for å trigge vinnerprisen. Hvis ett av veddemålene slo feil, ville han mistet hele førstepremien. Og sjansen for at det skulle skje var nærmere 0 prosent enn 1 prosent. 

Forte hadde veddet på seks forskjellige kamper, blant annet at Golden State Warriors skulle vinne NBA Championship i 2022, at Colorado Avalanche skulle vinne Stanley Cup og at Kansas skulle vinne NCAAs basketturnering. 

Før VM-finalen begynte hadde Forte bygget seg opp en premie på hele 2,8 millioner kroner, men han kontaktet bettingselskapet og forhandlet frem en avtale. FanDuel tilbød Forte å ta gevinst før VM-finalen gikk av stabelen, hvilket han takket ja til.

– Takk Gud for at jeg cashet ut. Jeg hadde ligget på båre med hjerteinfarkt nå, sier Forte etter kampen var over i går kveld.

FanDuel har bekreftet at skjermbildene som er tatt av Fortes veddemål er ekte. 

– Slike veddemål er populære fordi alle drømmer om å gjøre en liten slump med penger til noe stort. Bettingselskapene legger ut dem som vinner, men ikke de tusenvis som taper, sier Steven Petrella, bettingekspert hos Action Network, til Marketwatch