<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strammer til i kampen om Nordic Nanovector

Storeier North Energy og aksjonærgruppen AG Nanovector kniver om styreplass i kriserammede Nordic Nanovector. Nå har førstnevnte kjøpt seg kraftig opp.

Publisert 16. des. 2022 kl. 10.25
Oppdatert 16. jan. 2023 klokken 21.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
STØTTET IKKE FUSJON: Rachind Bendriss er daglig leder i North Energy, som stemte mot en fusjon mellom Nordic Nanovector og APIM Therapeutics. Foto: Are Haram

NANOV  

I begynnelsen av desember gikk Nordic Nanovector-styret på et brutalt nederlag i den ekstraordinære generalforsamlingen, der det skulle stemmes over forslaget om å fusjonere selskapet med APIM Therapeutics i Trondheim. Siden har det vært store diskusjoner om veien videre.

Tidligere denne uken advarte aksjonærgruppen AG Nanovector, som samlet sett kontrollerer vel 16 prosent av aksjene, om en risiko for at North Energy kan ta ut verdiene og dømme selskapet til undergang. 

Fredag ble det kjent at North Energy kjøper vel 6,83 millioner aksjer fra nest største aksjonær Folketrygdfondet, som for øvrig stemte for en fusjon med APIM Therapeutics. 

Fredag skyter Nordic Nanovector-aksjen opp 17,5 prosent til 1,12 kroner. Hittil i år er likevel aksjen ned 95,1 prosent.

Konflikt

North Energy skal ifølge aksjonærgruppen ha uttrykt at selskapet ikke ønsker et kombinert styre, og har kalt inn til generalforsamling 3. januar, hvor agendaen vil være valg av medlemmer til styret og valg av medlemmer til valgkomiteen.

Etter salget betyr det at Folketrygdfondet ikke vil ha noen aksjer igjen i selskapet, mens North Energy øker til en eierandel på 15,8 prosent. Dermed øker stemmeretten tilsvarende i forkant av den avgjørende generalforsamlingen.

Med en eierandel på over 10 prosent, betyr det at North Energy nå har innsynsrett i selskapet. 

Mye av årets kursfall kommer av skuffende fremgang i lymfekreftstudien Paradigme, selve bærebjelken i selskapet. Etter å ha varslet en gjennomgang av studien i juni, ble det den 5. juli besluttet å avslutte Paradigme. I begge tilfeller krakket aksjen fullstendig på børsen. 

Nå er markedsverdien av Nordic Nanovector på 130 millioner kroner.