<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Styret i Nordic Nanovector går av

Styret i Nordic Nanovector gikk fredag kveld av etter å ha fått nei fra aksjonærene til fusjonen. Også nåværende konsernsjef, Malene Brondberg, trekker seg.

Publisert 9. des. 2022 kl. 18.46
Oppdatert 11. des. 2022 klokken 15.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 333 ord
GÅR OGSÅ AV: Her fungerende konsernsjef Malene Brondberg i Nordic Nanovector. Nordic Nanovector

NANOV

Det nåværende styret i Nordic Nanovector besluttet å trekke seg på den kommende ekstraordinære generalforsamlingen klokken halv syv fredag kveld.

Fungerende konsernsjef og finansdirektør Malene Brondberg gikk også av. 

– Selv om styret mente at den foreslåtte fusjonen med APIM var i det beste for alle aksjonærer, mottok vi ikke nok støtte fra aksjonærene. Som resultat vil Malene Brondberg gå av som midlertidig adm. direktør og finansdirektør og dagens styre vil ikke stille til gjenvalg, skriver styreleder Jan H. Egberts.

En invitasjon til den nye ekstraordinære generalforsamlingen for å velge både medlemmer av valgkomiteen og nytt styre vil bli sendt ut i begynnelsen av neste uke.

Søket etter en ny adm. direktør forventes å starte umiddelbart etter at et nytt styre er valgt, opplyses det.

Brutalt nederlag

I begynnelsen av desember gikk Nordic Nanovector-styret på et brutalt nederlag i den ekstraordinære generalforsamlingen, der det skulle stemmes over forslaget om å fusjonere selskapet med APIM Therapeutics i Trondheim.

– Vi er selvfølgelig skuffet over resultatet, sa Brondberg.

På spørsmål om hva som skjer videre svarte hun følgende:

– Det må tiden vise. Styret må møtes og snakke sammen. Vi mener at dette var den beste løsningen for aksjonærene. Vi synes vi har gjort alt vi kunne for å få en avtale på bordet. Nå må styret komme sammen, tenke seg om, og finne ut hva de skal gjøre.

North Energy, som nå er største aksjonær i selskapet, har også kritisert fusjonsplanene i sterke ordelag.

«Forslaget om fusjon er både dårlig håndverk og ikke til det beste for aksjonærene i Nordic Nanovector», skrev North Energy etter at fusjonsplanen ble kjent.

Børsfiasko

Nederlaget er bare den seneste utviklingen i det som har vært en strabasiøs periode for Nordic Nanovector, som har sondert mulighetene etter at det avviklet prestisjestudien Paradigme.

Nordic Nanovector har vært et børsmareritt i år med et kursfall på 95,1 prosent, der mye av nedgangen knytter seg til skuffende fremgang i Paradigme-studien.

Etter å ha varslet en gjennomgang av studien i juni, ble det den 5. juli besluttet å avslutte Paradigme.