<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bygger ny fabrikk i kjempemarked

Lego-konsernet følger opp rekordresultater med å investere over én milliard dollar i ny fabrikk i Virginia, USA. 

Publisert 16. juni 2022 kl. 10.11
Oppdatert 16. juni 2022 klokken 10.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 164 ord
BYGGER USA-FABRIKK: Lego, ledet av Niels B. Christiansen. Foto: NTB

Lego-konsernet annonserte onsdag planer om å investere over én milliard dollar i byggingen av en fabrikk i Chesterfield County i den amerikanske delstaten Virginia. 

Anlegget på 160.000 kvadratmeter vil sysselsette minst 1.760 personer når det etter planen skal stå ferdig i andre halvår 2025. Byggingen vil starte høsten 2022 av anlegget som skal ha karbonnøytral produksjon.

– Beliggenheten tillater oss å bygge en solpark, noe som støtter våre ambisjoner i bærekraft og gir lette forbindelser til landsdekkende transportnettverk, sier Lego-sjef Niels B. Christiansen i en pressemelding.

Utvider i Mexico

Fabrikken i Virginia vil bli Lego-konsernets syvende globalt og den andre på det amerikanske kontinentet. USA-markedet forsynes i dag av anlegget i mexicanske Monterrey, som nå vil bli utvidet og oppgradert for å møte den voksende etterspørselen.

Konsernet annonserte i fjor også planer om en ny fabrikk i Vietnam.

Lego, som er eid av milliardær Kirk Kristiansen og hans familie, kunne tidligere i år fortelle at resultatet etter skatt steg over 30 prosent fra 2020 til rekord i 2021.