<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eqva-sjefen: – Mindre volatil og mer motstandsdyktig

Publisert 16. nov. 2022 kl. 08.35
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
LA FREM TALL: Tidligere Havyard Group, nå Eqva. Foto: Havyar Leirvik

HYARD

Eqva, tidligere Havyard Group, hadde inntekter på 125,2 millioner kroner i tredje kvartal, mens inntektene hittil i år beløper seg til 452 millioner.

Justert EBITDA endte på minus 1,1 million kroner.

Ifølge meldingen er driftskostnadene/EBITDA i tredje kvartal justert for engangskostnader på 13 millioner kroner hittil i år, grunnet transaksjons- og restruktureringskostnader.

Selskapet påpeker også at endring av strategisk retning innen Maritime Services, fra nybygg til service og vedlikehold, gjør at nøkkeltall i kvartalet ikke er direkte sammenlignbare med tidligere år. 

«Oppkjøpet av HG Group, med virksomhetene BKS og Fossberg Kraft, ble fullført i juni 2022, og virksomhetene er regnskapsmessig konsolidert fra og med tredje kvartal», heter det.

– Det strategiske skiftet innen Maritime Services har resultert i at inntektsbasen er mindre volatil og mer motstandsdyktig mot markedssykluser. Med dagens geopolitiske usikkerhet og makroøkonomiske utsikter har denne strategien tjent oss godt. Turbulente tider har likevel ført til at noen potensielle prosjekter har blitt satt på vent eller forsinket, sier adm. direktør i Eqva, Erik Høyvik, i en kommentar.