<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Voss innstilt som ny president i Røde Kors

Valgkomiteen i Norges Røde Kors har enstemmig innstilt Per Christian Voss fra Telemark som ny president i organisasjonen etter Thorvald Stoltenberg.

Publisert 2. sep. 2008 kl. 14.45
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 11.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
Røde Kors Foto: Scanpix

Til de to vervene som visepresidenter har komiteen innstilt Linda Motrøen Paulsen fra Sør-Trøndelag og Svein Erik Aasen fra Østfold. Valget skjer under Røde Kors' landsmøte i Tønsberg 3. oktober.Til tross for den enstemmige innstillingen, kan det bli kampvotering om presidentvervet på landsmøtet. Flere fylkesledere i Røde Kors har offentlig sagt at de ønsker Røde Kors' tidligere generalsekretær Sven Mollekleiv valgt som ny president. Mollekleiv var generalsekretær i Røde Kors i ti år, fram til han sluttet i 2001 etter å ha fått jobb i konsernledelsen i Det Norske Veritas. Han sitter i dag i styret for Den internasjonale Røde Kors-komiteens fond for funksjonshemmede.Valgkomiteens kandidat til presidentvervet, Per Christian Voss, har tidligere vært direktør for Blefjell sykehus. Han har vært aktiv i Røde Kors siden 1974, blant annet som medlem av landsstyret de siste ni årene. (©NTB)