<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sterke tall fra dagligvarebransjen

Conagras kvartalsrapport overrasket positivt, mens både krydderprodusenten McCormick og energigiganten Shell skuffet. Også Eli Lilly og Zalando var i nyhetene.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 17.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
HEVET PRISENE: Den amerikanske dagligvareprodusenten Conagra Brands leverte overraskende sterke topp- og bunnlinjetall i sitt seneste regnskapskvartal. Foto_ Bloomberg

I USAs dagligvaresektor leverte Conagra Brands overraskende sterke topp- og bunnlinjetall i sitt fjerde regnskapskvartal. Hovedårsaken var prishevinger i kjølvannet av kraftig kostnadsinflasjon. Ledelsen nøyde seg imidlertid med å opprettholde sin «guidance» for hele regnskapsåret, i stedet for å oppjustere den, og ved firetiden torsdag var aksjen ned med 2prosent.

McCormick, en global leder innenfor kryddersegmentet, skuffet. Inntjeningen på 69 cent per aksje var 7 cent verre enn ventet, mens inntektene tilsvarte analytikernes konsensusestimat. Selskapet fortalte at det for tiden øker sine utsalgspriser for å oppveie høyere produksjonskostnader, og dette bidro til en kursoppgang på 1 prosent.

Eli Lilly gjorde det relativt bra på New York-børsen, etter at USAs legemiddeltilsyn åpnet for rask godkjennelse av bruk av diabetesmedikamentet Tirzepatide i behandling av fedme og helsetruende overvekt. Også her ble kursløftet på 1 prosent.

I energisektoren stupte Shell-kursen 4 prosent. Konsernet varslet at bunnlinjen i tredje kvartal ble rammet av langt lavere gevinster på handel med naturgass. Også høyere transportkostnader svekket lønnsomheten.

En annen europeisk aksje, Zalando, har siden nyttår svekket seg med 70 prosent. Torsdag meldte den tyske netthandleren imidlertid om en ny samarbeidsavtale med Nike, og det ga en kursoppgang på godt over 5 prosent.

For øvrig konstaterte Michael Burry i forrige uke at det i USA fortsatt fantes 29 selskaper med en børsverdi over 10 milliarder dollar til tross for driftsunderskudd på minst 100 millioner dollar før nedskrivninger. Den legendariske shortselgeren la til at «disse tåpelighetene må slutte». 

Burry publiserte ikke en liste over de absurd prisede aksjene, men de inkluderer blant andre Snowflake, Uber, Shopify, Rivian og Lucid. Av disse er Rivian og Shopify opp med 14 prosent på fem dager, mens Uber og Snowflake har fått løft på henholdsvis 12 og 9 prosent. Selv elbilprodusenten Lucid har lagt på seg 5 prosent. Det er med andre ord ingen tegn på at «tåpelighetene» er over.