<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Per Danielsen tapte mot Trygve Hegnar i retten

Advokat Per Danielsen tapte den private straffesaken mot Trygve Hegnar i Oslo tingrett. Danielsen krevde at Hegnar som redaktør i bladet Kapital måtte betale en bot på 250.000 kroner.

    Publisert 27. mai 2010 kl. 17.12
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord
    Advokat Per Danielsen. Foto: Scanpix

    Bakgrunnen for saken er at Danielsen mener Hegnar brøt straffelovens paragraf 430 ved å unnlate å trykke et leserbrev i sin helhet i Kapital 16. januar 2010.Brevet var en reaksjon på at Danielsen mener å ha funnet 145 utsagn hvor han og hans advokatfirma er ærekrenket eller utsatt for skadelige ytringer i Kapital og Finansavisen over en fireårsperiode.Danielsen opplyser til E24 at han ikke har bestemt seg for om han vil anke saken etter frifinnelsen av Trygve Hegnar i tingretten.- Jeg vet ikke om jeg gidder å krangle mer med Hegnar. Det må jeg tenke på, sier han til næringslivsavisen.Til høsten møtes partene igjen i Oslo tingrett, da i forbindelse med en stevning på 850 sider som Danielsen har levert. (©NTB)