Maaemo, som er eneste norske restaurant med tre stjerner i Michelinguiden, slapp tall for tredje kvartal onsdag kveld.
Omsetningen endte på 32,5 millioner kroner, sammenliknet med 25 millioner året før. Dette tilsvarer en økning på om lag 30 prosent. Samtidig økte kostnadene fra 24 til 38 millioner.
Med den store kostnadsøkningen endte årsresultatet på -4.62 millioner, sammenliknet med et overskudd på 953.000 i 2019. Gjelden har også økt kraftig gjennom året, fra 4.9 til 10.2 millioner kroner. Videre er egenkapitalen i selskapet negativ på minus 2,36 millioner kroner.
Nye lokaler
I løpet av året har restauranten flyttet inn i nye lokaler i Bjørvika. Selskapet gjenvant da sine tre stjerner i Michelinguiden, der finansavisen beskriver dette som høyst fortjent.
I årsberetningen skriver selskapet at coronapandemien var en viktig årsak til det svake årsresultatet, der hele restaurantbransjen i Norge ble nødt til å stenge ned for å unngå smittespredning.