<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley ser oljeprisen i 110

Morgan Stanley tror oljeprisen skal stige over 30 prosent det neste halvåret. 

Publisert 15. des. 2022 kl. 12.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
TROR PÅ OPPGANG: Morgan Stanley forventer at oljeprisen vil få en oppsving til neste år på grunn av begrenset forsyning i markedet.  Foto: Bloomberg

Økende etterspørsel og en fortsatt stram forsynings gjør at Morgan Stanley forventer at oljeprisen vil stige til rundt 110 dollar fatet innen midten av 2023. 

– Vi er fortsatt konstruktive med hensyn til oljepriser drevet av gjenopprettet etterspørsel (Kina gjenåpning, luftfart gjenopprettes) midt i en begrenset forsyning på grunn av lave investeringsnivåer, risiko for Russlands forsyning, slutten av SPR-utgivelser(USAs oljereserver som pumpes ut i markedet) og nedgang i amerikansk skifer, skriver investeringsbanken i et notat. 

Forventer strammere marked

Morgan Stanley tror at makroøkonomiske trender vil presse markedet inn i et lite overforsyning, noe som sannsynligvis vil holde prisene nede gjennom første kvartal. Utover andre kvartal derimot forventer banken at markedet kommer tilbake i balanse, og vil bli noe strammere i andre halvår. 

Oljeprisen steg onsdag etter at både Opec og Det internasjonale energibyrået (IEA) spådde en oppsving i etterspørselen til neste år.  

I den seneste oljerapporten som ble sluppet denne uken skriver IEA at de forventer at den globale etterspørselen etter olje vil være på 101,64 millioner fat pr. dag til neste år. Til sammenligning ser IEA en etterspørsel på 99,93 millioner fat pr. dag i 2022. 

Mens Opec sier at de forventer oljeetterspørselen vil vokse med 2,25 millioner fat per dag til neste år til 101,8 millioner fat pr. dag.