<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Equinor-ansatte kan ha betalt 100 millioner kroner for mye i skatt

En feil i Equinors systemer kan ha ført til at deres ansatte har betalt 100 millioner for mye i skatt. 

Publisert 15. des. 2022 kl. 13.03
Oppdatert 15. des. 2022 klokken 13.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
ANSATTE KAN HA SKATTET FOR MYE: Equinor-ansatte kan ha betalt 100 millioner kroner for mye i skatt. Her adm. direktør Anders Opedal. Thomas Bjørnflaten

 

Torsdag opplyser Equinor på sine interne kanaler at deres ansatte kan ha betalt for mye skatt.

Det var noen ansatte som oppdaget feilen og meldte fra om den. Summen skal være på rundt 6.500 kroner per ansatt. 

Det bekrefter Equinor til E24.

– Det er jo en feil, som vi er glade for at er oppdaget. Vi er i gang med å se på hvordan vi kan rette dette opp, sier Rikke Høistad Sjøberg, pressetalsperson for finansiell kommunikasjon i Equinor til avisen.

Skattefeilen skal ha oppstått ved at selskapet rapporterte for høy inntekt for ansatte som fikk bonusaksjer gjennom selskapets program for aksjesparing i perioden mellom 2017 til 2021. 

– Inntekten har blitt rapporter om lag 14.000 kroner for høyt over en periode på fem år. Det har ført til at de ansatte har betalt inntil 6.500 kroner for mye i skatt. Siden det er nær 15.000 ansatte i denne ordningen, utgjør dette totalt 100 millioner kroner for mye i skatt for de ansatte i Equinor, sier Sjøberg videre til E24. 

Sjøberg tror ikke de ansatte vil se noe til pengene før til neste år, da Equinor først må finne en løsning med skattemyndighetene. 

Feilen var ikke relatert til selskapets skatteinnbetalinger, men skal ha skjedd i selskapets lønnssystem.