<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tybring-Gjedde kritisk til straffetiltak mot Russland

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) er kritisk til Vestens straffetiltak mot Russland og til at hans egen regjering sender norske offiserer til Ukraina.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 05.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
Christian Tybring-Gjedde (Frp). Foto: Scanpix

– Norge burde bidra til å dempe konflikten med Russland. Det ser jeg ingen tegn til at vi prøver på, sier Tybring-Gjedde, som er Fremskrittspartiets forsvarspolitiske talsperson, til Klassekampen.Han kritiserer sin egen regjering for å ta del i det han opplever som Vestens eskalering av konflikten.– Den harde fordømmelsen av Russland og stadig nye sanksjoner gjør at konflikten blir mer eskalert, sier stortingsrepresentanten.Under NATO-toppmøtet i Wales sist uke ble det klart at Norge sammen med seks allierte skal opprette en ny reaksjonsstyrke. Regjeringen vil også sende offiserer til militærøvelser i Ukraina i løpet av inneværende måned, noe Tybring-Gjedde sier han undres over. Han stiller også spørsmål ved hvor lenge Vesten skal tvinge befolkningen i Øst-Ukraina til å tilhøre et land det virker som de ikke vil være en del av.Frps utenrikspolitiske talsperson Kristian Norheim er ikke enig med partifellen.– Møtet i helga viser at NATO står samlet, og det er veldig bra.Også Øyvind Halleraker (H) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget gir full støtte til NATO. (©NTB)