<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Real Madrid byr nær 1,9 milliarder for Mbappé

Kylian Mbappé kan bli Real Madrid-spiller dersom budet på 180 millioner euro går gjennom. Neste år kan han gå gratis. 

Publisert 27. aug. 2021 kl. 13.23
Oppdatert 27. aug. 2021 klokken 13.28
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 493 ord
BUD: PSG-spillerne Neymar (t.v.) og Kylian Mbappé (t.h) ser ut til å måtte skille lag etter Real Madrid har kommet med monsterbud på 22-åringen. Foto: AFP

«Det offisielle budet fra Real Madrid står fremdeles ved lag. 170 millioner euro pluss 10 millioner, og dette er siste bud. Forhandlinger vil skje i dag mellom PSG og Real», skriver den anerkjente fotballovergangsguruen Fabrizio Romano på Twitter.

«Real Madrid vet at Mbappé presser på. Han vil kun ha Real Madrid. Tålmodighet», skriver han videre.

Til tross for pandemi og økonomisk trøbbel for klubbene i La Liga i Spania, har Real Madrid fortsatt milliarder til spillerkjøp, ifølge bankutskriftene.

Etter å ha fått avslått første tilbud på rundt 1,6 milliarder kroner, skal Real Madrid ha lagt på slik at andre bud nærmer seg 1,9 milliarder, ifølge den franske sportsavisen L'Equipe.

Det første tilbudet har blitt avslått og det er ikke kommet noe svar på det nye, forhøyede budet.

Paris Saint-Germains sportssjef Leonardo Nascimento de Araújo har bekreftet at Mbappé har ytret et ønske om å dra videre. 

«Real Madrids bud er langt fra det vi ønsker for Kylian. Det er mindre enn det vi betalte for ham i 2017. Vi har ingen planer om ytterligere dialoger med Real Madrid», sa han i forbindelse med det første budet.

Le Parisien hevder at hele 220 millioner euro er nødvendig for en overgang, mens TV-kanalen El Chiringito mener at 215 millioner må til. Daily Telegraph setter prisen litt lavere og skriver at 210 millioner er nok til å overbevise PSG.

Fet lommebok

Med en spiller som ønsker seg bort og to klubber som ser ut til å være interessert i en handel, er spørsmålet trolig bare hvor prisen ender.

Salgene av Martin Ødegaard, Sergio Ramos og Raphaël Varane har fylt opp bankkontoen, som ifølge regnskapene i juli hadde en saldo på over 1,2 milliarder kroner. Dette er løpende midler på toppen av andre verdier på totalt 5,5 milliarder kroner.

– Real Madrid har rundt 290 millioner euro til spillerkjøp, sier Placido Rodriguez Guerrero til AFP. Han er professor ved Oviedo-universitetet og leder for en organisasjon som overvåker økonomiske forhold i spansk idrett.

Kan gå gratis

Han mener at Real Madrid og Paris-St. Germain har hver sin gode grunn til å få til en avtale før overgangsvinduet lukkes 31. august.

– Hvis en avtale ikke kommer i stand før neste sommer, får PSG ingenting, sier Guerrero.

Grunnen til det er at kontrakten til 22-åringen går ut neste sesong, og han kan dermed foreta det som omtales som en Bosman-overgang – at spilleren går gratis fra klubben til en ny klubb.

Bakgrunnen for navnet kommer fra den gang Jean-Marc Bosman gikk gratis fra sin gamle klubb etter kontrakten var gått ut, men ble nektet av klubben. Rettssaken konkluderte med at fotballspillere som ønsker å gå gratis etter at kontrakten er over, har rett til det.

– Real Madrid presser på for en overgang for ikke å bli utkonkurrert av en engelsk klubb, som neste år kan betale en årslønn på 50 millioner euro, noe Real ikke kan matche, sier Guerrero.