<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Barcelona forhandler om salg til 6 milliarder

Den spanske fotballklubben er i forhandlinger med en amerikansk storbank om salg av en større del av sine TV-rettigheter.

Publisert 3. juni 2022 kl. 10.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
JAKTER PENGER: FC Barcelona. Foto: Dreamstime

Den spanske fotballklubben Barcelona er i forhandlinger om å selge TV-rettigheter til Bank of America, melder Bloomberg og viser til den spanske nettavisen El Confidencial.

Angivelig skal forhandlingene dreie seg om salg av deler av fotballklubbens TV-rettigheter for 600 millioner euro – drøyt 6 milliarder kroner.

Tidligere skal Barcelona ha vært i fremskredne forhandlinger med private equity-selskapet CVC Capital Partners om et salg av 8 prosent av TV-rettighetene, men klubben trakk seg fra disse forhandlingene. En avstemning om et salg av 25 prosent av TV-rettighetene vil finne sted i en ekstraordinær generalforsamling 16. juni, ifølge avisen.

Parallelt skal forøvrig Goldman Sachs være i forhandlinger med FC Barcelona om å forlenge sin finansielle støtte. Den amerikanske bankgiganten har tidligere gitt den spanske storklubben et lån på 525 millioner euro.

Ifølge Catalunya Ràdio skal klubben være nødt til å skaffe 590 millioner euro innen utgangen av denne måneden. Som et tiltak for å bedre klubbens økonomi skal den også ha bedt spillere om å ta 50 prosents lønnskutt, ifølge spanske medier.