<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Doblet inntektene i tredje kvartal

Skipsutstyrsleverandøren Vow endte med en omsetning på 194 millioner kroner, en nær dobling fra 98 millioner i tilsvarende periode året før.

Publisert 27. okt. 2022 kl. 18.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 237 ord
VEKST: Adm. direktør Henrik Badin i VOW kan vise til en kraftig omsetningsvekst i tredje kvartal på årsbasis. Foto: Iván Kverme

VOW

Vow, som leverer avfallshåndteringssystemer og vannrensesystemer til shippingbransjen og til landbasert industri, la torsdag morgen frem sitt resultat for årets tredje kvartal.

Selskapet fikk et driftsresultat før ned- og avskrivninger (EBITDA) før spesielle poster på 25 millioner kroner i kvartalet, mot 8 millioner kroner i det tilsvarende kvartalet året før.

Omsetningen ble 194 millioner kroner, en saftig oppgang fra 98 millioner i tredje kvartal i fjor.

«Det er flott å se at vår cruiseflåte er tilbake i drift. Vow og Scanship er godt posisjonertetil å fortestte støtten av verft og skipseiere med det grønne skiftet,» skriver adm. direktør Henrik Badin i rapporten.

I september meldte selskapet at Vow og Controlpartner går sammen om et fellesforetak innen automasjon, som vil gå under navnet Vow Automation. 

EBITDA-marginen ble 12,9 prosent i perioden, mot 8,1 prosent i samme kvartal året før.

Svakere kvartal

Analytiker Gard Aarvik i Pareto Securities skriver i en kort analyse torsdag at selskapet estimerer at inntektene i fjerde kvartal til å bli omtrent de samme som tredje kvartal.

«Vow forventer inntekter for fjerde kvartal på linje med tredje kvartal, som er svakere enn det vi estimerte. Som sådan forventer vi å redusere inntektsestimatene våre for 2022 med 8-10 prosent, men holder langsiktige estimater relativt intakte,» heter det i analysen. 

Pareto har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 37 kroner pr. aksje. Ved 15.30-tiden ble aksjen omsatt for 18,18 kroner, en nedgang på 4,7 prosent i løpet av dagen.

Vow 

(Mill. kr) 3. Kv. /22 3. Kv. /21
Omsetning 194 98
EBITDA 25 8
EBITDA-margin 12,9% 8,1%