<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ericsson overgikk forventningene

Gjengjeldelse fra Kina førte til at salgssvikt i folkerepublikken, men Ericsson klarte likevel å slå analytikernes forventninger. 

Publisert 19. okt. 2021 kl. 10.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
konsernsjef Bôrje Ekholm i Ericsson Foto: Bloomberg

Ericsson overgikk forventingene i tredje kvartal etter at de fikk en ordentlig salgsboost i Nord- og Sør-Amerika og Europa, etter at salget i Kina stupte. 

Den svenske telekomleverandøren kunne vise til resultat etter skatt på 5,8 milliarder svenske kroner, som tilsvarer cirka 5,65 milliarder kroner. En økning på 4 prosent fra samme periode i fjor. 

Kina svikter

Salget falt derimot med rundt 2 prosent, fra 57,5 til 56,3 milliarder svenske kroner, etter et stort salgssvikt i Kina i tillegg til forstyrrelser i forsyningskjeden sent i tredje kvartal. 

«Gjennom kontinuerlige tiltak for å styrke den global forsyningskjeden, har vi unngått at kundene er blitt påvirket av forstyrrelser. Imidlertid så vi sent i tredje kvartal en viss innvirkning på salget fra forstyrrelser i forsyningskjeden, og slike problemer vil fortsette utgjøre en risiko», sa konsernsjef Bôrje Ekholm i forbindelse med fremleggelsen.

På forhånd var det ventet at svenskene ville få et resultat etter skatt på 4,86 milliarder, etter å ha fått inn 58,3 milliarder på salg, viser tall MarketWatch har hentet inn fra FactSet. 

Ericsson har tidligere advart om at Sveriges forbud mot å benytte visse typer utstyr fra Kina kan føre til en gjengjeldelse ovenfor selskapet, og tirsdag kom det frem at salget til Fastlands-Kina har falt med 3,6 milliarder. 

«Som en konsekvens av den reduserte markedsandelen på Fastlands-Kina har vi planer om å endre størrelsen på salgs- og leveringsorganisasjonen vår i landet, fra og med fjerde kvartal, og legger til våre restruktureringskostnader» sa Ekholm.

Ericsson

(Mill. SEK) 3. kv./'21 3. kv./'20
Omsetning 56,3 57,5
EBIT 8,8 8,6
Resultat etter skatt 5,8 5,6