<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla dumpet prisene – investeringsdirektør venter kollaps i bruktmarkedet

Tesla kutter kraftig i prisen på bilene sine. Investeringsdirektør Robert Næss venter at prisene på bruktbiler også blant konkurrentene vil gå ned.

Publisert 13. jan. 2023 kl. 12.41
Oppdatert 13. jan. 2023 klokken 12.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 133 ord
BRUKTBILMARKEDET: Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Investment Management spår kollaps i bruktmarkedet for elbiler etter kraftige priskutt på Tesla Model Y. Øivind Ekås

Tesla har nå kuttet prisen på sin rimeligste versjon av Model Y med 120.000 kroner, fra 519.990 til 399.990 kroner, skriver TV 2.

Også flere andre Tesla-modeller har fått kraftige priskutt.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea tror dette vil føre til at selgere av brukte Model Y-er også må sette ned prisene.

– Det kommer til å gi en kollaps i bruktmarkedet siden alle de 512 brukte på Finn er priset langt høyere enn dette, skriver han på Twitter.


Han venter en betydelig nedgang i bruktprisene for de aller fleste elbiler etter priskuttet.

Til Bergensavisen kaller han priskuttet dramatisk.

– Og det kan få konsekvenser for konkurrentene. Det er en stor risiko for at andre bilfabrikanter må sette ned prisene for å kunne konkurrere mot Tesla. De som er i samme segmentet, har egentlig ikke mye valg, sier Næss.

(©NTB)