<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

230.628 nordmenn har betalingsanmerkninger for 57,5 milliarder

Vestfold og Telemark og Innlandet er fylkene der størst andel av befolkningen har betalingsanmerkninger.

Publisert 5. mai 2023 kl. 13.12
Oppdatert 7. mai 2023 klokken 13.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
REGISTRERER BETALINGSANMERKNINGER: Martin Haraldseth, dataanalytiker i Experian. Foto: Experian

Ferske tall fra data- og analyseselskapet Experian, viser at 230 628 nordmenn har betalingsanmerkninger til en verdi på hele 57,5 milliarder kroner. Flest skyldnere er det i fylkene Innlandet og Vestfold og Telemark, hvor 5,7 prosent av innbyggerne har betalingsanmerkninger. Pr. dags dato utgjøre landets skyldnere, eller de med betalingsanmerkninger, 5,1 prosent av landets befolkning over 18 år.

Martin Haraldseth, senior dataanalytiker i Experian, understreker at selv om tallene kan virke voldsomme så har det faktisk vært en liten nedgang i antallet skyldnere sammenlignet med samme periode i fjor.

– Størst nedgang er det i Møre og Romsdal, som ved utgangen av april hadde syv prosent færre skyldnere sammenlignet med samme måned i fjor. I Trøndelag og Vestlandet var nedgangen på 6,1 prosent, sier Haraldseth i en pressemelding.

Vestfold og Telemark og Innlandet skiller seg ut

Vestfold og Telemark og Innlandet er fylkene der størst andel av befolkningen har betalingsanmerkninger, med 5,7 prosent. I Oslo er tilsvarende tall på 5,6 prosent, mens tilsvarende tall for Viken og Troms og Finnmark er på henholdsvis 5,4 og 5,3 prosent.

– I Møre og Romsdal har 4,1 prosent av befolkningen betalingsanmerkninger. Hvilket er lavest i landet. Tilsvarende tall for Rogaland og Vestlandet er på respektive 4,3 og 4,4 prosent, sier analytikeren.

– Det er skyldnere i Troms og Finnmark som skylder mest med et utestående medianbeløp på 44.307 kroner pr. person med betalingsanmerkninger. Lavest beløp er det i Oslo, hvor tilsvarende beløp er på 24.789 kroner, sier Martin Haraldseth.