<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NBBL ber om én milliard kroner

Norske Boligbyggelags Landsforbund etterlyser mer handling i regjeringens ENØK-arbeid. 

Publisert 12. okt. 2023 kl. 08.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
VIL HA MER PENGER TIL ENØK: Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL. Foto: NBBL

Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) mener regjeringens handlingsplan for energieffektivisering er uten et konkret mål, samtidig som det mangler penger til å kutte energibruken i bygg.

– Når regjeringen ikke følger opp Energikommisjonen, må Stortinget i statsbudsjettet bevilge én milliard kroner. Regjeringen når ikke sitt mål om kraftbalanse og CO2-kutt i dette tempoet. Etter energikommisjonen vet vi at minst én milliard kroner i året til ENØK må til for å kutte 10 TWh i bygg til 2030, sier Bård Folke Fredriksen, adm. direktør i NBBL.

– Får ikke folk med seg

– Regjeringen får ikke folk med seg, men trolig mot seg i det grønne skiftet hvis folk ikke selv – med litt støtte fra regjeringen – kan spare og produsere strøm i egen bolig, sier Fredriksen.

NBBL er tilfreds med at Enova nå skal gi både kartleggingsstøtte og investeringsstøtte til husstander som reduserer energibruken.

– Regjeringen må legge mye mer penger inn i Enova-ordningene slik at borettslag, sameier og boligeiere kan spare strøm og penger ved å etterisolere, bytte vinduer, kjøpe varmepumper, og legge solceller på taket, sier Fredriksen.