<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statsministeren fikk cannabis i posten

I slutten av januar mottok Statsministerens kontor (SMK) en pakke med cannabis. Nå lurer de på hvordan pakken slapp gjennom sikkerhetskontrollen.

Publisert 17. feb. 2024 kl. 14.58
Oppdatert 17. feb. 2024 klokken 21.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 97 ord
CANNABIS: Rusaktivister sendte i januar en pakke som inneholdt cannabis til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: NTB

Kontoret har stilt spørsmål om saken til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS), skriver Dagens Næringsliv.

Det er DSS som i kontrollerer post til SMK. De gjennomfører en ytre inspeksjon og skanner posten med røntgenmaskiner. Så blir den samlet og forseglet.

I en slik forseglet pose kom et brev med cannabis til SMK. Det de reagerer på er at de hadde fått varsel om posten på forhånd, fra rusaksjonistene som sendte brevet. Likevel gikk det gjennom sikkerhetssjekken.

Tjenesten «sikker poståpning» hadde avdekket cannabisen, men denne tjenesten har så langt ikke blitt benyttet av Statsministerens kontor, i motsetning til de andre departementene.

(NTB)