<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina hamstrer

Kinas sentralbank har økt gullreservene hver måned siden november.

Publisert 7. juni 2023 kl. 14.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
GULLRUSH: Forrige gang Kina hamstret gull over flere måneder var i 2019, ifølge Bloomberg. Foto: Bloomberg

For syvende måned på rad har Kina økt sine egne gullreserver, et signal om at etterspørselen fra verdens sentralbanker fortsatt er sterk, melder Bloomberg.

Nye tall fra den kinesiske sentralbanken, People's Bank of China, viser at Kina økte sin gullbeholdning med rundt 16 tonn i mai. Sentralbankens totale beholdning utgjør dermed rundt 2.092 tonn.

Den kinesiske hamstringen startet i november, og siden har Kinas sentralbank utvidet beholdningen med totalt 144 tonn.

Den videre gullhamstringen kommer etter at det globalt ble kjøpt et rekordstort volum med edelmetallet i fjor, påvirket av økende geopolitisk usikkerhet og høy inflasjon, ifølge Bloomberg.

I første kvartal i år var det riktignok en nedgang på 40 prosent i sentralbankenes totale gullkjøp, sammenlignet med kvartalet før, ifølge World Gold Council. Det sammenfalt med at gullprisen nærmet seg nytt rekordnivå.

I World Gold Councils seneste undersøkelse fra slutten av mai kom det frem at 24 prosent av sentralbankene har intensjoner om å øke sine gullreserver de neste 12 månedene, ettersom synet på den amerikanske dollarens rolle er blitt mer pessimistisk enn tidligere.

Spotprisen på gull er onsdag rundt 1.960 dollar pr. unse.