<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Knallresultat for Lufthansa – doblet fortjenesten i fjor

Den tyske flyselskapsgiganten Lufthansa doblet fortjenesten i 2023 mye takket være blomstrende etterspørsel etter flere år med pandemi.

Publisert 7. mars 2024 kl. 08.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 110 ord
TALL: Lufthansa legger frem tall. Foto: AP Photo

Flygiganten endte med et nettoresultat på 1,67 milliarder euro i fjor, sammenlignet med 791 millioner euro i 2022. Beløpet tilsvarer 19 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Det var imidlertid noe lavere en estimatet på 1,8 milliarder euro som analytikere i finansdatafirmaet FactSet hadde spådd.

Likevel markerer det andre år på rad med overskudd for konsernet, som inkluderer Lufthansa, Eurowings, Austrian, Swiss og Brussels Airlines.

Lufthansa sier det gode resultatet skyldes en fortsatt høy etterspørsel etter reiser etter pandemien og nok et rekordresultat for vedlikeholdsavdelingen.

I likhet med andre flyselskaper ble Lufthansa hardt rammet da koronaviruset førte til at alle globale flyreiser ble stanset, og selskapet måtte reddes av den tyske regjeringen i 2020.

NTB