<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Lønnen avhengig av positiv Saudi-omtale

Den brasilianske fotballspilleren Neymar har signert for ny klubb, og blir med det blant de høyest lønnede spillerne noensinne. 

Publisert 18. aug. 2023 kl. 15.10
Oppdatert 18. aug. 2023 klokken 16.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 192 ord
SVIMLENDE SUMMER: Neymar blir blant de best betalte fotballspillerne i verdenshistorien.  Foto: Dreamstime

Neymar da Silva Santos Júnior - for de fleste kjent som Neymar - har inngått en toårsavtale med den saudiarabiske klubben Al Hilal. Det meddelte klubben på Twitter tidligere denne uken. Konsensusen blant fotballjournalistene er at lønnen hans i den nye klubben er på rundt 300 millioner dollar, fordelt over to år. 

Det tilsvarer en årlig lønn på 1,6 milliarder norske kroner. 

I tillegg bekrefter en rekke kilder innenfor fotballen at han vil få en sum på omkring 5 millioner kroner per innlegg han legger ut på sosiale medier. Det fordrer dog at innlegget hans promoterer Saudi-Arabia.

Til sammenligning skrev Forbes tidligere i år at lønnen til Cristiano Ronaldo i den saudiarabiske klubben Al Nassr er på 135 millioner dollar. 

Den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano skrev om Neymars overgang på Twitter tidligere denne uken. Han hevder at den totale lønnen til Neymar inkludert bonuser og kommersielle avtaler kan bli så høy som 400 millioner dollar. 

Tidligere i år takket Messi nei til å spille i Saudi-Arabia, og endte med å signere for Inter Miami CF denne sesongen. 

Neymar holder ennå verdensrekorden for dyreste overgangssum på 252 millioner dollar fra 2017. Den gangen ble han kjøpt av Paris Saint Germain fra/Barcelona.