<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny kontrakt med superlønn

Martin Ødegaard har skrevet ny Arsenal-kontrakt, og blir en av Premier Leagues best betalte spillere.

Publisert 22. sep. 2023 kl. 13.12
Oppdatert 22. sep. 2023 klokken 13.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
JUBELDAG: For Arsenal-kaptein Martin Ødegaard, Foto: NTB

Martin Ødegaard har signert en ny 5-årskontrakt med Arsenal, kunngjorde klubben på X (tidligere Twitter) fredag formiddag. Klubbkapteinen har dermed bundet seg til London-klubben frem til sommeren 2028.

I tillegg har klubben en opsjon på å forlenge avtalen med 24-åringen med ytterligere 12 måneder.

Ødegaard blir dermed Arsenals suverent best betalte spiller. Football Insider skrev i slutten av mai at tidlige samtaler om en ny kontrakt var i gang, og at han ville bli «blant klubbens best betalte» med en ukelønn som matchet Bukayo Sakas 195.000 pund. 

Daily Mail hevder imidlertid at drammenseren blir Arsenals best betalte spiller med en ukelønn på 300.000 pund, tilsvarende nærmere 4 millioner norske kroner. I året snakker vi altså om over 200 millioner kroner. 

Opp i lønnsadelen

Uansett snakker vi om en solid økning, ettersom grunnlønnen i den forrige kontrakten – som ville ha løpt ut våren 2025 – lå på 115.000 pund i uken, ifølge sportsnettstedet spotrac.com.

Kontrakten gjør Ødegaard til en av de best betalte spillerne også i Premier League, men den best betalte nordmannen er han likevel ikke ettersom Erling Braut Haaland skal ligge på rundt 4,5 millioner kroner i uken – omtrent det samme som sin Manchester City-kamerat Kevin De Bruyne.

City-kontrakten har bidratt til å løfte Haaland inn på 240. plass på Kapitals liste over Norges 400 rikeste, med en estimert formue på 1,8 milliarder kroner. Kanskje får han selskap på listen av Ødegaard neste år?

Hele 400-listen her.