<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump-tilknyttet revisorfirma anklages for bedrageri

USAs finanstilsyn har stengt revisorfirmaet som brukes av Donald Trumps medieselskap. Revisorfirmaet anklages for omfattende bedrageri.

Publisert 3. mai 2024 kl. 17.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
I HARDT VÆR: Tidligere president Donald Trump idet han ankom retten i New York fredag.  Foto: Curtis Means / AP / NTB

Finanstilsynet SEC sier fredag at BF Borgers og grunnleggeren Ben Borgers er ansvarlig for en av de største «forsømmelsene fra portvoktere i våre finansmarkeder». Det melder blant andre Financial Times.

Borgers ble fredag siktet for å ha feilaktig oppgitt til klienter at selskapets arbeid er i tråd med amerikansk standard, samt for å fabrikkere revisjonsdokumenter.

Revisorfirmaet og grunnleggeren har verken erkjent eller benektet anklagene, men går med på nedstengingen – samt å betale bøter på til sammen 14 millioner dollar.

Ifølge SEC har det påståtte bedrageriet påvirket over 1500 saker som tilsynet har gransket. Ifølge SEC er det mangler i tre firedeler av selskapets revisjoner.

BF Borgers har vokst raskt blitt revisor for flere hundre bedrifter, inkludert den tidligere presidentens Trump Media & Technology Group.

(©NTB)