<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

FT: – Bør danne front mot Putins Russland

EU bør utvides for å danne en front mot Vladimir Putins Russland, skriver Financial Times.

Publisert 5. mai 2024 kl. 08.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
IKKE FORNØYD: Det er 20 år siden EU fikk ti nye medlemmer, åtte av dem tidligere kommunistland. Her Russlands president Vladimir Putin. Foto: NTB

Dette skriver utenlandske aviser på lederplass

The Wall Street Journal

Fredagens arbeidsmarkedsrapport viser økt sysselsetting, men økningen kommer innenfor bransjer som ikke bidrar til produktivitet på lang sikt: Offentlig administrasjon, sosial bistand samt helse og omsorg. Jobbene er ikke unyttige, men de skaper heller ikke nye produkter eller tjenester som bidrar til vekst.

Financial Times

Det er 20 år siden EU fikk ti nye medlemmer, åtte av dem tidligere kommunistland. Nå bør unionens styringssystemer gjøres mer effektive, og deretter bør unionen utvides på ny for å danne en front mot Vladimir Putins Russland. Opptaket av Ukraina må gå parallelt med at krigen blir vunnet.

Die Welt

Kvinner deltar mer i arbeidslivet nå enn før foreldrepermisjonsordningen ble innført. Men fedrene har ikke vist den samme viljen til forandring: Bare halvparten av menn tar foreldrepermisjon, og bare en brøkdel av dem tar mer enn de to månedene de har krav på. Dette er likestilling i homeopatiske doser.

The Economist

Etter en god start har ANC vist seg ute av stand til å regjere Sør-Afrika til befolkningens beste. Etter 30 år med demokrati har innbyggerne fått nok.