<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bonuskutt i Wilhelmsen

Det ble bonuskutt for konsernledelsen i Wilh. Wilhelmsen Holding i fjor.

Publisert 26. mars 2024 kl. 18.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
FIKK LØNNSØKNING PÅ 4,5 PROSENT: Konsernsjef Thomas Wilhelmsen i Wilh. Wilhelmsen Holding. Foto: Thomas Bjørnflaten

Mens lønns- og kompensasjonspakken til toppledelsen i børsnoterte Wilh. Wilhelmsen Holding i 2022 ble nesten doblet til 62 millioner kroner gikk tallene i motsatt retning i fjor.

Det skyldes at et langsiktig bonusprogram som summerte seg opp til 33,2 millioner kroner til de fem som utgjør konsernledelsen i selskapet kom til utbetaling i 2022.

I fjor var lønnsøkningen begrenset og bonusen for året ble redusert med rundt 50 prosent da de finansielle målene styret hadde satt for selskapet ikke ble nådd.

12,6 millioner

Konsernsjef Thomas Wilhelmsens totale lønnspakke endte i fjor opp på 12,6 millioner kroner inkludert en bonus på knappe 1,4 millioner og en pensjonsavsetning på 2,9 millioner. Fastlønnen ble oppregulert med 4,5 prosent til vel 5,8 millioner. I 2022 var totalbeløpet over det dobbelte; 25,8 millioner kroner,.

Konserndirektør Jan Eyvin Wang mottok lønn, bonus, andre ytelser og pensjonsavsetninger på vel 6,7 millioner kroner.  Wang leder Wilhelmsens nyeste satsing, selskapet New Energy.

Lønnspakken til Bjørge Grimholt, som leder skipsutstyrs- og ship management-virksomhetene i datterselskapet Wilhelmsen Maritime Services, summerte seg til drøye 6,6 millioner kroner.

Finansdirektør Christian Berg hadde en lønnspakke som medregnet bonus endte opp på 5,9 millioner kroner i fjor og HR-direktør Benedicte Teigen Gude 4,4 millioner kroner.

I tillegg er det gjort avsetninger for et langsiktig bonusprogram som løper frem til 2026, men hvor de faktiske utbetalingene avhenger av resultat- og verdiutviklingen i selskapet fremover.